Севернокорейският лидер Ким Чен-ун се срещна с китайската делегация, която посети Пхенян

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун се срещна с китайската делегация, която посети Пхенян
Коментари Харесай

Северна Корея издига дружбата си с Китай до нови висоти

Севернокорейският водач Ким Чен-ун се срещна с китайската делегация, която посети Пхенян във връзка 70-ата годишнина от края на Корейската война, съобщава " Ройтерс ".

На срещата той даде поръчка да развие връзките сред двете страни до " нови висоти ".

Вчера Ким беше хазаин на банкет за китайски публични лица, водени от члена на Политбюрото на Комунистическата партия Ли Хонгжун. Китайската делегация беше първата, посетила изолираната страна след пандемията от COVID-19.

" По време на диалога беше препотвърдена позицията на партиите и държавните управления на двете страни да се оправят със комплицираната интернационална обстановка по лична самодейност и устойчиво да развиват другарството и другарското съдействие на ново високо равнище ", заяви държавната севернокорейска осведомителна организация.

Срещата се състоя ден, откакто китайски и съветски публични лица застанаха един до друг с Ким на военен церемониал в столицата Пхенян и им бяха показани най-новите севернокорейски ракети, способни да носят нуклеарни бойни глави, както и бойни дронове.

Русия и Китай се опълчиха на ръководените от Съединени американски щати старания за налагане на повече наказания на Северна Корея заради програмата ѝ за създаване на балистични ракети през последните години и показаха ученията на Съединени американски щати в района като причина за повишение на напрежението.

Междувременно военноморските сили на Съединени американски щати и Южна Корея проведоха съвместни учения за битка с подводници във водите край южния корейски остров Джеджу. Това бе следващото от голям брой военни учения на съдружниците в отговор на ​​севернокорейските " провокации ".

Сеул заяви, че учението, включващо американската нуклеарна подводница " Анаполис ", която дойде в Южна Корея по-рано тази седмица, се организира за по-добро опълчване на разрастващите се ракетни закани от страна на Северна Корея.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР